Färgen på kläderna säger mycket om dig!

Färgen på kläderna säger mycket om dig!

Vi svenskar lägger otroligt stort fokus på att se så snygga ut som möjligt. Befolkningen i Sverige är en av de mest välklädda i världen och mode ligger högst upp på mångas lista över fritidsintressen. Att klä sig snyggt gör inte bara att man känner sig mer självsäker när man är ute och går, utan kläderna man väljer kan också skapa olika intryck hos människor.

Låt oss säga att du arbetar som byggarbetare och ska besöka en kund för första gången, redo för att utföra ett arbetsmoment. Om du dyker upp i finbyxor och skjorta så kommer du antagligen inte att se speciellt professionell ut och du kommer heller inte att kunna utföra arbetet på rätt sätt, väljer du däremot ett par snygga och praktiska arbetsbyxor från Buildor kommer du att inge ett helt annat förtroende hos kunden. Valet av kläder är väldigt viktigt i alla typer av sammanhang, t.ex. som när man ska gå på bröllop, arbetsintervju eller middag med sina vänner.

Det är dock inte enbart valet av kläder som är avgörande för hur du kommer att uppfattas. Det sägs nämligen att även färgvalet har stor betydelse. Här nedan har vi satt ihop en lista på de vanligaste färgerna på kläder och vilket intryck som dessa färgval kan ge andra människor.

Blå – Färgen blå förknippas starkt med lugn, harmoni och även ro. Om du bär blåa kläder så säger det även att du är en ordningsam person som är både pålitlig och lojal. Detta gäller kanske främst de mörkare nyanserna av blått, som marinblått och mörkblått. Det finns en anledning till varför politiker oftast väljer mörkblå kostymer i samband med val.

Röd – Röd är en färg som förknippas starkt med attraktion. Forskning har visat att det är just den här färgen som människor finner mest attraktiv och intressant. Röda kläder utstrålar självsäkerhet och självförtroende. Du är modig och är villig att leva livet precis som du själv önskar. Du är även envis och har du mål, så uppnår du dessa utan tvekan.

Gul – Kläder i gula toner är mycket populära just nu och gult är en färg som får oss att känna oss lyckliga. När du bär gult utstrålar du glädje och lycka, men här är det viktigt att vara försiktig. Den gula färgen kan också få människor att uppfatta dig som lite virrig eller att du har lätt för att bli okoncentrerad, speciellt i arbetslivet.

Lila – Är det någon färg som verkligen hör mystiken till så är det färgen lila. Människor som bär lila kläder brukar uppfattas som väldigt gåtfulla och andliga. Lösningar på problem är inte din största sida, åtminstone inte när det kommer till logiska och praktiska lösningar. Om du bär lila på en arbetsintervju kan du uppfattas som konstnärlig, estetisk och unik.

dante