Halsduk för män 2018/2019

Halsduk för män 2018/2019

En halsduk är en accessoar som kan lyfta den tråkigaste outfiten till höga höjder. Halsduken är förstås inte bara snygg utan den värmer väl en kall vinter. En halsduk behöver inte vara en speciellt dyr historia utan den kan man byta ut inför varje ny vintersäsong. Ut med den gamla och in med den nya. Vilken ska man då välja för att vara trendig vintern 2018/2019? Det ska vi beskriva här nedan.

På catwalken syntes rutiga halsdukar

För den som följt modeshower som visat höstens och vinterns kollektioner har det varit svårt att missa årets stora halsdusktrend. Den största trenden vad gäller halsdukar för män är, utan tvivel, den med rutor på. Alla stora modedesigners har haft halsdukar med rutor i olika storlekar i kollektionen för vinterhalvåret. Ett exempel på designers är Balenciaga som har en rödrutig variant på halsduk i sitt sortiment. Även Gucci har tagit upp denna trend i sin kollektion och denna går i brunt och grått för den som gillar mer neutrala färger.

För den som inte vill lägga omkring 6000 kr på sin halsduk (cirkakostnader för halsdukar hos Gucci och Balenciaga) för säsongen finns det självfallet även dessa rutiga snyggingar på de billigare kedjorna, som exempel kan nämnas hm.se och zara.com.

<h3>Ull när det är riktigt kallt

Om man vill tänka mer på funktion än mode när man väljer sin halsduk rekommenderas att se på vilket material en halsduk är tillverkad av. För den som är utomhus mycket under vinterhalvåret och då befinner sig i delar av landet där minusgraderna inte brukar stanna vid -5 så kan materialet ull vara att tänka på. Ull är, som bekant, från får och detta material är bland det varmaste vi har. Ull har även en tendens att andas och vara fuktavstötande. Ull brukar vara lite dyrare än de syntestiska materialen och det kan vara en god idé att köpa en klassisk färg och modell på halsduken om man ändå tänkt investera i en sådan i just ull. Även om halsduken då kostar lite mer kan det ändå vara värt det då du kan använda den under flera säsonger.

Om man bortser från själva mönstret och färgen på halsduken är ett hett tips att välja en modell som är lång och bred. En lång och bred halsduk är inte bara snygg, när den viras runt halsen, utan den värmer förstås också bra. En lång och bred halsduk kan antingen viras flera varv runt halsen eller även upp mot näsan och öronen för att värma även dessa. Eller så kan den långa breda halsduken hänga ner mot underkroppen under jacken och på så sätt även varma den delen av kroppen. Tänkt smart när du väljer modell.

dante