Vintage

Vintage

Är “vintage” ett trendigare ort för begagnat eller second hand? Nja, inte riktigt.

Att ha en butik som säljer vintage eller köpa vintagekläder betyder inte samma sak som second hand eller begagnat. Man kan säga att vintage ska vara lite finare, enligt många. Skillnaden mellan vintage och second hand är alltså att vintage ofta är gjorda av välkända designers men också att plaggen, väskorna eller skorna är gjorde före 60-talet.

Second hand är ett mycket bredare begrepp än vintage. Alla kläder eller prylar som är begagnade går under uttrycket “second hand”. Dock kan man ju faktiskt hitta vintagegrejer även i second handbutiken, dock måste dessa då vara av ett känt designermärke och vara rätt daterade.

För de som driver vintagebutiker är skillnaden mellan dessa två kategorier stor och betydande. De menar att vintage är mycket finare och trendigare än vad second hand är. Men det finns ju inget som talar för att inte grejer från second handbutiker kan vara ligga trendiga och snygga bara för att de inte är gjorda innan 60-talet. Hur man ser på detta verkar skilja sig en hel del men nu har vi i alla all rett ut vad skillnaden är.

dante