Matcha med kidsen

Matcha med kidsen

Vissa tycker att det är löjligt, andra tycker att det är urgulligt. Personligen hör jag till de senare. Att matcha sin outfit med sitt barns outfit är ju bland det gulligaste som finns. Men hur gör man då egentligen för att lyckas med ett riktigt likt resultat?

Börja med färgerna

För att få till ett riktigt lyckat resultat så måste man börja någonstans. Att börja med att matcha färgerna på dina kläder med färgerna på barnets kläder är en bra början. När man börjar med att matcha just färger behöver det heller inte bli en speciellt dyr historia. Oftast har både du och ditt barn plagg i samma färger och att klä på dig och barnet dessa plagg samtidigt är bara det mycket gulligt. Om du ändå skulle behöva eller vilja köpa nya kläder till din “mini-du” så finns det massor av snygga grejer på kidsbrandstore.se, i butiken finns båda kläder för flickor och pojkar.

För den som inte vill gå in 100 % i konceptet kan det räcka med att matcha ytterkläderna med barnet. För att få till denna look kan man dock behöva köpa sig lite nya jackor, mössor, halsdukar och vantar. Hur mycket det kan kosta beror såklart på vilken årstid det är. Billigast blir förstås att göra detta på våren eller under sommarhalvåret eftersom plaggen då brukar vara billigare än under vinterhalvåret.

Låt aktiviteten avgöra

Ska du och ditt barn gå och bada tillsammans eller gå ut i regnet och leka i sandlådan? Självklart får aktiviteten avgöra hur ni tillsammans kan hitta en matchande outfit. Ska ni leka utomhus en regnig dag kan det vara smart att investera i regnjackor i samma färg samt likadana stövlar. Ska ni däremot gå på gympapass finns det väl inget gulligare än att matcha varandra med Nike- eller Adidadskläder i samma färger? Föreställ dig din lilla dotter eller son i träningskläder och skor som ser ut precis som dina egna. Att lyckas med denna outfit brukar vara en enkel grej eftersom de stora designerna brukar tillverka sina plagg i alla storlekar, allt från bebisstorlek till vuxenstorlek samt även för pojkar, flickor och män och kvinnor.

Det kanske finns en gräns vad gäller ålder

Att det är gulligt att matcha med sina barn är som sagt en smakfråga men något som vi nog kan vara överens om allihopa är nog att det finns en gräns för hur länge detta är gulligt, när barnen kommer upp i tonårsåldern är nog den gränsen nådd om inte tidigare. Att klä sig likadant som sin tonåring blir nog framför allt inte populärt hos själva tonåringen. I tonåren är det smartare att låna/dela kläder med sin tonåring, men det tar vi upp i en annan artikel.

dante