Second hand offline

Second hand offline

Att det är trendigt att handla kläder som är begagnade är väl för de flesta ingen nyhet. De flesta trendiga personer stylar både sig själva och sina hem med unika prylar eller plagg som de köpt i second handbutiker. Vanligast är att blanda nytt och gammalt och på så sätt lyckas hitta en unik stil för sig själv.

Butiker med second hand-mode

Det finns många olika kedjor som handlar just med second handmode. Vilka butiker som finns nära en beror såklart på var man själv befinner sig. Här nedan listas några av de vanligaste.

Myrorna är en av de största second handbutikerna offline, det vill säga en av de största fysiska butikerna. Dessa butiker har ett stort utbud och erbjuder sina kunder allt från kläder till prydnadssaker och smycken. Butiken finns i städer i nästan hela Sverige. Man kan hitta Myrorna i städer från norr hela vägen ned till söder. I skrivande stund finns hela 35 butiker runt om i landet. Om dessa skulle bli fler är oklart, men hade nog inte förvånat någon eftersom det alltid är handlande kunder i dem. I de större städerna är det till och med köer utanför butikerna ibland vid öppning, framför allt på helgerna. De mest hängivna kunderna vet när butikerna får in nyheter och vill då vara på plats i god tid för att inte gå miste om godbitarna som vanligtvis brukar vara väskor, prylar eller skor från kända varumärken.

Även Röda korset är en populär fysisk butik vad gäller att köpa second handkläder. Röda korset finns precis som Myrorna på många orter i Sverige och man kan enkelt hitta sin närmaste butik genom att besöka deras hemsida och klicka på “hitta butik”. De flesta som jobbar inom Röda korset jobbar ideellt, vilket innebär att personalen jobbar gratis för att kunna hjälpa till i katastrofområden runt om i världen. När man väljer att köpa sina kläder och sitt mode på Röda korset är man alltså med och gör en god gärning för världen och människorna i den.

Sist men inte minst i denna lista på fysiska butiker som säljer second handmode finns Erikshjälpen. Även denna är en av de större kedjorna i Sverige som säljer just begagnat. I butikerna finns inte bara kläder och mode, utan här finns en stor mängd möbler. Men för den som är intresserad av just moderiktiga och unika plagg finns här en hel del till mycket låga priser. Även när man handlar på Erikshjälpen gör man en god gärning. Pengarna skänks till välgörande ändamål och personalen som jobbar där jobbar mestadels som volontärer i syfte att samla ihop så mycket pengar som möjligt till välgörenhet.

dante