Vad säger färgerna om dig?

Vad säger färgerna om dig?

Visste du att färgerna som du bär säger mycket mer om dig än att du har en svart eller röd tröja på dig. Jo, det är helt sant! Beroende på vilken färg man har på sina kläder kan man uppfattas på olika sätt. Med det sagt betyder det inte att man dagligen ska gå runt och fundera över vilken färg på kläderna man ska ha för att inte uppfattas på fel sätt, men inför viktiga tillställningar eller event kan det faktiskt vara riktigt bra att tänka till en extra gång. Det finns en orsak till varför människor med blå kläder oftast lyckas bäst på anställningsintervjuer och här får du veta precis varför.

Röd – Den röda färgen är starkt förknippad med romantik, men det gäller inte i alla situationer. De positiva aspekterna som färgen röd har är att man kan uppfattas som varm och vänlig, men de negativa är att man också kan ses som argumenterande och trotsig.

Blå – Färgen blå kan med fördel användas när man vill göra ett riktigt gott intryck. Blå har en tendens att förknippas med pålitlighet, lojalitet och att man är intelligent. Vissa nyanser av blått kan dock uppfattas som kalla och reserverade.

Gul – Vill du framstå som självsäker och kreativ? Då är det färgen gul som du ska välja. Var bara försiktig. Gult kan också förmedla att man är instabil eller orolig av sig.

Svart – Svart är en färg som många ser som ett säkert kort. Man uppfattas som seriös och effektiv, samtidigt som man utstrålar att man är principfast. Svart kan dock uppfattas hotfullt för vissa.

Rosa – Rosa är en färg som blir allt mer populär hos både män som kvinnor. Färgen utstrålar vårdande och omtänksamhet, samtidigt som många menar att den är väldigt feminin. Det negativa med färgen rosa är dock att man även kan uppfattas som hjälplös.

Brun – Vill du uppfattas som en jordnära person som är seriös och står för vad du säger? Då kan du välja bruna kläder! Brunt kan dock vara lite svårt, eftersom många menar att brunt även kan framställa en person som väldigt tråkig eller humorlös.

Naturligtvis ska du inte följa denna lista till punkt och pricka oavsett om det gäller en ny bilbarnstol från Britax, inredningsdetaljer eller nya kläder. Hur färgerna påverkar oss har också mycket med vårt eget humör att göra. En person som själv älskar att klä sig i svart kommer kanske inte att uppfatta andra personer som hotfulla enbart för att de bär en mörkare färg, precis på samma sätt som en person som älskar gult inte per automatik kommer att tro att alla med gula kläder är irrationella av sig. Det viktigaste är att du väljer kläder som du själv känner dig positiv, stark och bekväm i!

dante