Varma jackor till hösten

Varma jackor till hösten

När hösten kommer vill man bara krypa ihop under en filt med en kopp te och se på film eller läsa en bok. Samtidigt kommer också höstmodet och det brukar vara

efterlängtat. Alla dova och murriga färger som mossgrönt, vinrött och senapsgult kommer tillbaka och tar oss med storm. Förutom stickade tröjor, grova kängor och mjuka halsdukar är det kanske också dags att investera i en ny riktigt varm jacka. Det är inte helt lätt att bestämma sig för vilken man vill ha eftersom det finns en hel uppsjö av dem och många är otroligt fina och sköna.

Varma dunjackor till vintern

Höstvädret kan vara riktigt förrädiskt då det ena dagen är sol och varmt som en sensommardag, för att nästa dag yra runt snö i vintern. Därför kan man behöva investera i flera jackor, och en varmare jacka kommer ändå komma till användning hela vinter sen. Ska man välja vilken jacka man vill investera mest pengar i bör man alltid välja den varmaste. Riktigt varma dunjackor som Parajumpers är perfekta för den lite kallare hösten och den riktiga vargvintern. Jackorna andas på ett sätt som gör att de håller värmen utan att bli för varmt. En lättviktsjacka är bra för den som rör på sig mycket och vill kunna dra på sig något varmt även ute i motionsspåret. De som bor längre norrut ska nog snarare se åt de riktigt varma dunjackorna som garanterat håller alla minusgrader långt borta.

Trenchcoat till hösten

En klassisk trenchcoat passar både kvinnor och män och är dessutom ett riktigt tidlöst plagg. De går att använda både på hösten och våren, och på lite sydligare delar av Sverige fungerar de en bra bit in på vintern också. Det bästa med trenchcoats förutom den tidlösa andan är att de passar till nästan alla tillfällen. Den går att klä ner till de mer vardagligare tillfällena, samtidigt som den gör sig utmärkt en fredagskväll på stan tillsammans med ett par finare skor och väska. Trenchcoaten borde absolut ingå i varje medveten människa basgarderob.

Den sportiga vindjackan

Är du en klassisk friluftsmänniska som gärna är ute och springer eller tar långpromenader? Då går förstås funktion före utseende, och vindjackan är perfekt. Den tål både ur och skur och med ett bra underställ går den att ha nästan året om. De finns i mängder av olika varianter och modeller, så där är garanterat någon som passar alla oavsett kön och ålder. Det slitstarka materialet gör sig utmärkt i Sveriges höstväder som brukar bestå av både rejäla regnskurar och riktigt stormiga vindar. De senaste åren har dessutom vindjackan blivit riktigt trendig, så tro inte att du inte kan ha en bara för att du mest rör dig inne i stan. En vindjacka i diskret färg och med bra passform går att anpassa till nästan alla tillfällen.

dante