Satsa på smycken

Satsa på smycken

Smyckestrender våren 2019

Denna modevår visar tydliga tecken på att smycken och accessoarer är riktiga trendbärare som verkligen sätter stilen för resten av din outfit. Nyhet för denna säsong är de olika varianter av hårsmycken som har kommit och har blivit väldigt populära hos såväl influencers som oss vanliga dödliga.

  • Hårklämmor och diadem är sådana smycken som finns i både budget- och lyxklass, satsa gärna på pärlbeströdda i olika pastellnyanser för att uppnå en hög modegrad.
  • Strassörhängen skänker din outfit det där lilla extra blinget som gör en vardagsoutfit något som sticker ut från mängden. Tips är att köpa de längre varianterna för att verkligen göra ett statement.
  • Utöver örhängen i strass är även de melerade i olika nyanser trendiga denna vår. överlag är just de stora örhängena som tar plats verkligen moderiktiga detta år.

Stilsäkra smycken som alltid är i mode

Om du inte vill följa trender slaviskt är det alltid rätt att investera i stilsäkra och klassiska smycken som du sedan kommer att använda under en lång period framåt i livet. Exempelvis olika typer av Schalins ringar som har hög modegrad men som ändå håller den klassiska linjen. Enkla tunna ringar antingen med stenar eller helt släta i guld är alltid vackert att bära, likaså en halsband med tunn kedja. Om du ändå vill göra dina klassiska smycken något mer personliga kan det vara en god idé att till exempel skaffa ett halsband med dina initialer präglade på brickor eller kanske låta en guldsmed göra en specifik typ av ring till dig med ett speciellt datum eller namn ingraverat. Bara fantasin sätter begränsningen.

Smycken för män

Oftast pratas det om smycken och accessoarer för kvinnor, och väldigt sällan görs samma typ av trendspaning för män. Detta är himla tråkigt eftersom de flesta män, liksom kvinnor, tycker om att göra sig lite extra fina då och då. Och vad passar inte bättre än att göra detta med ett eller flera smycken som verkligen speglar ens personlighet.

  • Halsband är alltid trendigt när det gäller det manliga modet. Köp ett enkelt i silver eller guld som är något längre än vad du kanske hade tänkt dig från början. Addera gärna ett hänge i valfri sten eller berlock som symboliserar något speciellt för dig.
  • Armband i läder är riktigt snyggt runt en mans handled. Välj den färg på läder som du oftast har på skor och bälte, så behöver du inte oroa dig för att det ska bli en färgkrock utan du kan lugnt låta armbandet sitta kvar i alla situationer så blir det till slut präglat och härligt.
  • Klackringen är en riktigt stilig accessoar som ger en känsla av lyx till din outfit. Placera den på någon av handel yttersta fingrar för den riktigt eleganta looken.
dante