Fräscha upp din stil!

Fräscha upp din stil!

Oavsett om man är ett modelejon eller inte så bryr sig de flesta personer om vad de tar på sig för kläderna om dagarna. Antingen så bryr man sig om färger, passform, bekvämlighet eller funktion. Eller varför inte allt ihop? Även om man säger att man “inte bryr sig om kläder” så har man nog ändå en åsikt om någonting vad gäller ämnet, och hallå, att inte bry sig kanske också får ses som ett ställningstagande?

Det finns många frågor man kan ställa sig när man ska köpa nya kläder, ska jag följa modet som är just nu, ska jag satsa på det gamla vanliga, köpa flera jeans i en passform som funkar eller ska jag bara köpa det som jag känner för idag utan att tänka för mycket?

Oavsett vad så är det viktigt att vara bekväm i det man har på sig, det går verkligen att hitta någonting som passar just dig i det breda utbudet som finns. Men glöm inte a det är heller inte fel att köpa second hand, då kan man ta del av ett ännu större utbud av kläder som ofta är unikt. Du gör ju detta också med gott samvete för både miljön men även plånboken. Man behöver faktiskt inte köpa allting nytt! Second hand är ofta en guldgruva vad gäller mode och stil, bara man orkar rota igenom alla kläder och skor som finns. Men det kan verkligen vara värt i många aspekter!

Det rapporteras även via SVT att julen 2018 så var det otroligt trendigt med second hand i julklapparna. Så, om du har något gammalt plagg där hemma som du inte använt på länge eller som inte längre passar eller känns rätt, ge bort det till någon som kanske gillar den mer! Kanske har någon gett dig otroligt många komplimanger när du använt ett visst klädesplagg som du nu tröttnat på? Ge bort klädesplaggen till någon av dem som givit dig komplimangerna! På detta sätt kan du kanske skapa en ny trend bland vänner och familj att dela med sig av sitt mode. Självklart går det lika bra att lämna till en second hand-affär eller exempelvis skänka till någon kvinnojour eller liknande.

Sedan är det ju lätt att piffa upp sin stil med en annorlunda färg på din mascara eller eyeliner, kanske ett par större örhängen i någon udda färg eller form eller varför inte ett halsband? Det finns oändligt med tricks för att piffa upp sin gamla stil med någonting nytt eller annorlunda. Sen får man ju absolut inte glömma, det är okej att låna kläder och smycken av varandra. Alldeles för mycket kläder ligger bara hemma i garderoberna och väntar på att bli använda!

dante