Mode – handla nytt eller begagnat?

Mode – handla nytt eller begagnat?

Många skiljer fortfarande på mode och inredning, men sanningen är att de är två saker som är närmare varann än en del tror. Nuförtiden så är just dessa saker

något som vi konsumerar mycket av och som får många människor att må bra i vardagen. Men på vilket sätt vi införskaffar oss dessa ting ska vi tala mer om.

Second hand

Mode/inredning behöver inte alls alltid vara dyrt.

Idag är det nämligen väldigt populärt att köpa och sälja begagnade varor på nätet. Några av sakerna som köps och säljs väldigt bra är just mode, som kläder och inredning. Och visst är inte det speciellt konstigt för det är något som vi människor verkar handla av mycket. Många handlar dessa ting kontinuerligt året runt, men framförallt är vi dessutom bra på att stora uppsättningar efter säsong.

Vill man vara miljövänlig och ekonomisk är därför köpa och sälja begagnat ett utmärkt val. Man kan även ibland ha turen att lyckas göra byten med någon annan där man har varsin sak som båda parter gärna vill ha.

Kanske känner du att du behöver få in lite mer trevliga och glada färger i form av filtar, prydnadskuddar, gardiner, kläder eller saker till din drömgarderob som du håller på att uppfylla. Varför inte kolla om du kan hitta just det du söker begagnat först, för plånboken och miljöns skull? Kanske hjälper du dessutom någon i nöd med en liten slant när du köper hens saker?

Handla nytt

Men så klart kan det ibland kosta en del om man vill ha sprillans nytt och/eller kanske några specifika saker som man inte hittar begagnat. Och visst kan man se det som något man bör prioritera minst under svåra tider. Det kanske fungerar för vissa. Men vi har nog alla sett undersökningar, vetenskapligt bevisade utlåtanden om hur viktigt det är att vi mår bra i vår tillvaro – hur inredning m.m. påverkar vårt mående. Så med det sagt, är det verkligen något som man borde prioritera sist?

Behöver man förnya inredningen så att man trivs och mår bra i sitt hem men inte finner sakerna begagnat så kan det vara värt att samla sina lån på ett och samma ställe och få hjälp med att jämföra det lån som är bäst för en själv – och göra det som behövs för att man ska må bra i hemmet. Kanske kan du sedan rensa ur den

gamla inredningen och kanske garderoben för att finansiera lånet i efterhand? Vad man anser är de viktiga prioriteringarna måste vara upp till var och en. Men vi kan väl vara överens om att det är viktigt att alla mår bra, och vad som krävs för det är helt olika. Vi är nog många som mår lite bättre av att ha det trivsamt och fint hemma och ha kläder som vi gillar.

dante